Fakta: Londons Square Mile

Skjermbilde2016-05-03kl.18.46.04

Londons ikoniske gamle bydel

Her kan du vandre igennem de smalle gader og gårdspladser, som udgør den gamle bydel, og leve dig ind i en historie, som går mere end 800 år tilbage i tiden. Mange af de største begivenheder i engelsk historie fandt sted her, hvor et utal af Londons ikoniske bygninger ligger, bla. Tower Bridge, Tower of London og St. Paul’s Cathedral. På Museum of London kan historieinteresserede tage på en uforglemmelig rejser igennem hovedstadens turbulente historie.

Den ældgamle by rummer også et rigt udvalg af arkitektoniske stilarter, bl.a. flere af 1700-tallets Sir Christopher Wrens kirker og finansielle institutioner  fra det 18. og 19. århundrede. Man kan også finde arkitektur fra det 20. århundrede, f.eks. The Old Bailey og et af Londons bedste eksempler på Brutalist-arkitektur, Barbican Estate fra 1960. Tag en tur til Leadenhall Market for en unik shopping-oplevelse.

​​​​​​​På dette skønne overdækkede viktorianske marked kan man købe alt fra blomster til fine oste. Besøg også Old Spitalfields Market i nærheden af Liverpool Street, en af verdens fineste viktorianske markedshaller, som fortsat er i brug (bygget i 1876). Her finder du et stort udvalg af trendy butikker og markedsboder.

St. Paul’s Cathedral
Besøg St. Paul’s Cathedral, og se dens imponerende indre. Gå helt ned i til krypten, hvis du tør, og opdag grave og mindesmærker for nogle af landets største helte, bla. Admiral Lord Nelson og The Duke of Wellington. Besøgende kan udforske akustiken i Whispering Gallery, og gå op i Golden gallery for at få en utrolig panorama-udsigt over London.
Tube: St Paul’s
St. Paul’s Cathedral.

Tower of London
Udforsk det, som engang var Londons mest berygtede fængsel, og som stadig huser de dyrebare kronjuveler. Indenfor disse vægge kan du få historien om et kongeligt palads, et våbenhus og en mægtig fæstning. Tag en runde sammen med de berømte Beefeaters, og lyt til deres blodige historier, hør legenden om tårnets ravne, storm brystværnet og tag for dig af sværd og rustninger.
Tube: Tower Hill
Tower of London

Bedste besøgstid
• Om aftenen (21:30) kan du se Ceremony of the Keys
– den traditionelle åbning af Tower of London, som har fundet sted hver eneste aften i 700 år (skal aftales på forhånd)

Fakta
Den gamle bydel kaldes “Square Mile”, fordi den består af et område på blot én kvadrat-mile (0,6 m2)
Den gamle bydel er baseret på den oprindelige romerske by Londinium, grundlagt 50 AD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *