DOWNTON ABBEY REJSE I ENGLAND

Highclere Castle
Highclere Castle er hjemsted for Earl og grevinde af Carnarvon og også indspilningssted for Downton Abbey, den meget succesrige dramaserie med mere end 11 millioner seere i Storbritannien, som nu er vist i over 100 lande verden over.
Downton Abbey er en britisk, historisk dramasere fra 2010. Den blev produceret af Carnival Films for tv-selskabet ITV.
Serien blev skabt og primært skrevet af den Oscar-vindende forfatter Julian Fellowes. Serien følger livet for den aristokratiske Crawley-familie og deres ansatte. Highclere Castle i Hampshire var kulisse for Downton Abbey, og stabens boliger blev bygget og filmet i Ealing Studios. Landsbyen Bampton i Oxfordshire blev brugt til udendørs scener (St. Mary’s Church og landsbyens bibliotek).
Den første serie skønnes at have kostet £ 1.000.000 i timen at filme, hvilket gør den til Storbritanniens dyreste tv-serie.
Den er med mere end 10 millioner seere også den mest populære britiske, historiske dramaserie siden Brideshead Revisited. Blandt skuespillerne finder vi Dame Maggie Smith, Hugh Bonneville og Elizabeth McGowern.

Downton Abbey rejse
Downton Abbey rejse

Tag med på en heldagstur til det fascinerende slot Blenheim, hvor Winston Churchill blev født, og det bedårende Cotswold med bl.a. byen Bampton, hvor Downton Abbey er indspillet. Køb turen med eller uden entré til Blenheims saloner og haver. BEMÆRK! Turen afgår kun maj til september.

Slottet Blenheim er et mesterværk af engelsk barokarkitektur, og Winston Churchill fødested. De overdådige etager er fyldt med uvurderlig kunst og fantastiske gobeliner. Slottet bebos i dag af hertugen af Marlborough. Haven breder sig over 750 jord med en vidunderlig sø, som indrammes af stenbroer, skov og en labyrint – verdens største hæklabyrint.

Cotswolds er Englands mest naturskønne region med charmerende byer med honningfarvede hytter med stråtag. Bussen gør et kort stop i byen Bibury, som William Morris beskrev som “den smukkeste by i England”, og Arlington Row med sine vævestuer i sten. Derefter går turen videre til Bourton-on-the-Water, også kaldt for Cotswolds “Lille Venedig”.

I byen Bampton besøger vi gaden, hvor mange scener fra tv-serien TV-serien Downton Abbey blev indspillet, og kirken, hvor mange af seriens begivenheder udspillede sig. Ved siden af kirken ligger Churchgate House, som bruges til Crawleys familiehjem, og den gamle læreanstalt, som nu rummer Bamptons bibliotek, og som fungerede som Downton Cottage Hospital.

Turen køres af Evan Evans Tours, som har 80 års erfaring med sightseeing.

  • Det moderne VOX Radioguide®-system, hvor du får eget headset, anvendes på de dele af turen, som foregår uden for bussen, så du ikke går glip af noget af det, som guiden fortæller.
  • Busserne, af mærket Mercedes-Benz, er alle luksusbusser, komfortable og med aircondition.
  • Gratis WiFi i busserne.

Rejse til Downton Abbey

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *